Het Belang van een Bedrijfsuitje.


07 augustus 2022

Het hebben van goed personeel. Je zou er tegenwoordig veel voor over hebben. Maar als je die parel hebt gevonden is het daarna natuurlijk erg belangrijk om er voor te zorgen dat je ze ook nog eens weet te behouden. Natuurlijk is er een mogelijkheid om met miljoen te smijten, elektrische bentley's te beloven en een huis met een zwembad cadeau te geven, maar een simpel en goed georganiseerd bedrijfsuitje is natuurlijk veel effectiever. Wij nemen jullie graag voor het belang van een bedrijfsuitje.

Groepsdynamiek

Natuurlijk is de cliché onwijs belangrijk, daarom is het natuurlijk ook een cliché, het versterkt de groepsdynamiek. Een bedrijfsuitje zorgt meestal voor een andere sfeer, het personeel is losser, heeft even niet werk om over te praten en dat draagt uiteindelijk bij voor een positief gevoel over de werkgever. Een bedrijfsuitje is dus zowaar een investering in je bedrijf. Niet direct het netto aspect van bedrijfsvoering maar zeker een investering voor in de toekomst.

Soort bedrijfsuitje

Verwar een bedrijfsuitje alsjeblieft niet met een avondje gezellig eten met elkaar. Het effect van bijvoorbeeld een actief bedrijfsuitje is vele male groter dan een etentje. Een actief bedrijfsuitje zorgt namelijk voor verrassende onbekende situaties. Er worden nieuwe eigenschappen ontdekt die men daarvoor misschien helemaal niet wist over hun collega. Daarbij heb je weinig ruimte om het werk onderwerp te maken. Je komt dus als persoon geheel uit je comfortzone en dat levert weer een geheel nieuwe dynamiek op. Nu zeg ik zeg natuurlijk niet dat een een etentje of feestje niet mag. Graag zelfs, hoe meer plezier je creëert hoe leuker het wordt voor je personeel. Maar wil je een effectief bedrijfsuitje waarbij je resultaat ziet in de groepsdynamiek, dan raden wij toch echt een actief bedrijfsuitje aan.

Ken je publiek.

Je hebt natuurlijk verschillende soorten actieve bedrijfsuitjes. Citygames, actieve spellen, adventure trails, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hier de juiste in te vinden is je publiek goed kennen. Het mooiste is om een bedrijfsuitje te organiseren waar de kwaliteiten van je personeel goed worden benut, want waar men goed in is vindt men meestal ook leuk om te doen. Heb je een bedrijfs waar mensen graag met hun handen werken dan is het ook het beste om een activiteit te vinden die daarbij goed aansluit. Dus om het beste bedrijfsuitje te organiseren voor je personeel zul je ze wel moeten kennen en dat is natuurlijk ook een investering die resultaat oplevert.
Twijfel je aan het nut van een bedrijfsuitje? Twijfel niet langer. Personeel is de motor van je bedrijf en continu een motoronderdeel kwijtraken maakt de levensduur niet langer. Zorg dat die motor goed loopt en investeer daarom in je personeel. Willen jullie advies over wat voor jullie bedrijf het beste bedrijfsuitje is. Neem dan nu gelijk even contact met ons op en we willen jullie graag verder helpen.

Geschreven door

Wouter Propstra

Onze Reviews

 • Goed verzorgd uitje

  De dag zelf werd tot in de puntjes verzorgd. Leuke spelelementen op de dag zelf, maar ook vantevoren werd het thema van het spel super geïntroduceerd. We hadden enkele weken voor het uitje al veel lol gehad met puzzels etc. Zeker een aanrader om te doen met een groep!

 • In één woord; geweldig!

  Het was een fantastische ervaring! Van te voren kregen we al diverse opdrachten/hints, waarbij de spanning al hoog opliep. Je moet veel samenwerken wat weer goed is voor de teambuilding. Alles was tot in de puntjes geregeld en zeker voor herhaling vatbaar!

 • Toppers

  We hebben een leuke dag gehad, maar ook een onwijs leuke week. Vooraf kregen we al een paar opdrachten zodat we al een goed beeld kregen van hoe het uitje er op de dag zelf uit zag. Voor herhaling vatbaar!

  Mis niets van Uitjes Fabriek

  Contact

  Willen jullie graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor een onvergetelijk bedrijfstuitje? Wij zouden het leuk vinden om met jullie in contact te komen. Hier vinden jullie alle mogelijkheden.