Tips voor een geslaagd bedrijfsuitje.


14 juli 2022

Het is weer die tijd van het jaar. Het is weer tijd voor een bedrijfsuitje. En wij als geen ander snappen dat het soms lastig is om het ideale bedrijfsuitje te organiseren. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar geen paniek, Uitjes Fabriek zet voor jullie onze tips op een rij om een ideaal bedrijfsuitje te organiseren.

1. Plan niet teveel.

Wat organisatoren vaak doen is een vol programma op het menu gooien waardoor mensen veel informatie moeten verwerken op een dag. En dat kan soms nogal vermoeiend zijn. Je kunt best een activiteit en een vergadering samen organiseren maar zorg ook voor voldoende ontspanning. Ontspanning wil trouwens niet zeggen verveling. Plan dus niet onnodig aantal pauzes.

2. Houd je doel in de gaten

Zoals aangegeven, je kunt best activiteiten samenvoegen. Een vergadering, bijeenkomst of een zegje doen uit naam van de directie zijn geen verboden woorden tijdens een bedrijfsuitje. Maar let wel op, hoe hard het ook klinkt, het personeel zit er niet altijd op te wachten. Benoem daarom ook alleen de belangrijke dingen en ga niet een lange speech houden om maar aan het woord te zijn. Personeel is echt wel geïnteresseerd in de voortgang van het bedrijf, maar een hele analyse over de jaarcijfers zijn niet perse noodzakelijk tijdens je uitje.

3. Eten & Drinken & Feesten.

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van je dag, het is de ideale manier om te ontspannen zonder dat verveling toeslaat. Maar wees hier ook niet te gretig mee. Een lunch of een diner zijn prima. Maar toch is ons advies om een lunch te combineren met een pre dinner borrel om daarna afscheid te nemen. Of te starten met een diner om daarna af te sluiten met een afterparty.

Spreiden

Het toverwoord in dit geval, en eigenlijk met alles, is ‘spreiden’. Je kunt beter drie keer in het jaar een activiteit doen dan een dag volgooien met allemaal activiteiten. Eet niet teveel maar zorg dat er wel een diner of lunch op de planning staat. Ja, het is niet altijd makkelijk om een ideaal bedrijfsuitje te plannen maar daarvoor zijn wij er. Wil je dus goed advies en een bedrijfsuitje met 100% resultaat? Neem contact met ons op en we zullen je met alle plezier helpen.

Geschreven door

Wouter Propstra

Onze Reviews

 • Toppers

  We hebben een leuke dag gehad, maar ook een onwijs leuke week. Vooraf kregen we al een paar opdrachten zodat we al een goed beeld kregen van hoe het uitje er op de dag zelf uit zag. Voor herhaling vatbaar!

 • In één woord; geweldig!

  Het was een fantastische ervaring! Van te voren kregen we al diverse opdrachten/hints, waarbij de spanning al hoog opliep. Je moet veel samenwerken wat weer goed is voor de teambuilding. Alles was tot in de puntjes geregeld en zeker voor herhaling vatbaar!

 • Goed verzorgd uitje

  De dag zelf werd tot in de puntjes verzorgd. Leuke spelelementen op de dag zelf, maar ook vantevoren werd het thema van het spel super geïntroduceerd. We hadden enkele weken voor het uitje al veel lol gehad met puzzels etc. Zeker een aanrader om te doen met een groep!

  Mis niets van Uitjes Fabriek

  Contact

  Willen jullie graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor een onvergetelijk bedrijfstuitje? Wij zouden het leuk vinden om met jullie in contact te komen. Hier vinden jullie alle mogelijkheden.